Szef kuchni we Wrocławiu - żywienie zbiorowe
Jesteśmy firmą świadczącą usługi w zakresie outsourcingu i leasingu pracowniczego, rekrutacji, doradztwa personalnego oraz pracy tymczasowej (numer certyfikatu: 8102).
Dla naszego Klienta z branży kompleksowego żywienia zbiorowego (restauracje w kompleksach biurowych, instytucjach edukacyjnych oraz żywienie w szpitalach) poszukujemy osoby, która obejmie stanowisko:
Szef Kuchni
Opis stanowiska:
- koordynacja funkcjonowania kuchni w obszarze w żywienia zbiorowego
- sporządzanie zbilansowanych jadłospisów oraz receptur, we współpracy ze specjalistą z dziedziny dietetyki
- sporządzanie receptur i kalkulacji cenowych potraw
- przygotowanie dań do sprzedaży (obróbka wstępna i termiczna produktów, porcjowanie i dekoracja potraw)
- zarządzanie pracą zespołu kucharzy i pomocy kuchennych (podział zadań, kontrola jakości pracy, sporządzanie grafików)
- opieka nad racjonalnym zarządzaniem składnikami
- nadzorowanie składu i wag posiłków, świeżości i jakości wykorzystywanych produktów
- przygotowywanie zamówień towarów i nadzór ich przyjęć
- dokonywanie wyboru sprzętów wykorzystywanych do przygotowywania dań oraz dbałość o właściwy stan techniczny urządzeń
- dbałość o przestrzeganie zasad BHP oraz wewnętrznych regulaminów
- prowadzenie dokumentacji HACCP
- informowanie przełożonych o wszelkich nieprawidłowościach, wykrytych zagrożeniach, zapotrzebowaniu w zakresie zaopatrzenia i
wszelkich kwestiach dotyczących trudności lub braku możliwości wykonania obowiązków służbowych
- wdrażanie i szkolenie nowych pracowników w kooperacji z przełożonym
- współpraca z managerem obiektu
- śledzenie nowych trendów w gastronomii i wprowadzanie ich w swoją ofertę
- zgoda na wykorzystanie wizerunku do celów marketingowych firmy (krótkie filmy video przedstawiające przygotowanie potrawy)
Wymagania:
- doświadczenie zawodowe na podobnym stanowisku z obszaru żywienia zbiorowego
- aktualna książeczka sanepidu
- znajomość systemu HACCP
- wiedza i umiejętności z zakresu zarządzania w gastronomii
- wykształcenie min. na poziomie technicznym
Oferujemy:
- atrakcyjne wynagrodzenie w wysokości zł/mies. netto
- możliwość wyboru formy zatrudnienia (Umowa o pracę, B2B)
- niezbędne narzędzia
- wykwalifikowany zespół
- realny wpływ na jakość i strategię prowadzenia kuchni
- elastyczny system czasu pracy
- 13 pensja
- pracę od zaraz, w stabilnej, prężnie rozwijającej się firmie
Jeśli chcesz pracować w prężnie rozwijającej się firmie, jesteś nastawiony na długofalową współpracę i spełniasz wymagania zadzwoń już dziś .
Wyświetleń: 20